In de media

Strijp-T Next Step

Exact vijf jaar geleden werden de eerste plannen gesmeed om het tot dan toe afgesloten voormalige Philips bedrijventerrein te her ontwikkelen tot een modern duurzaam groen bedrijvenpark. Een aanwinst voor Eindhoven die daarmee wordt voorzien van een volwaardige
entree als je met de trein Eindhoven bezoekt.
Het plan om Strijp-T te positioneren als hoogwaardig bedrijvenpark met karakter waar innovatieve hightech maakbedrijven vol energie ondernemen heeft gewerkt.
Op dit moment zijn bijna alle panden volledig verhuurd en wordt op dit moment het bestemmingsplan gewijzigd waardoor nieuwbouwmogelijkheden worden afgestemd
op de sterk veranderende huisvestingsbehoefte van bedrijven van de toekomst.
Lees meer

Ruimte voor nieuwbouw op bedrijventerrein Strijp-T in Eindhoven

De nieuwbouwmogelijkheden op bedrijventerrein Strijp-T in Eindhoven worden flink teruggeschroefd. Maar ook in een nieuw bestemmingsplan blijft nog genoeg ruimte voor nieuwe bedrijfsgebouwen voor innovatieve ondernemingen. Eigenaar/ontwikkelaar GEVA BV verwacht dat daar veel vraag naar blijft.
Lees meer

Film Strijp-T

Deze video geeft een indruk van hoe Strijp-T er uit ziet. Waaronder het groen, de gebouwen van binnen en van buiten en de faciliteiten.
Lees meer

'Gebouw TAB kan maakbaak worden'

Gebouw TAB op Strijp-T wordt nieuw leven ingeblazen door de Kragt Groep en partners. De oude golfkartonfabriek kan een maakbaak worden, menen Jeroen en Martijn van Wezel.
Lees meer

Welcome Back 2 EindhovenGym

Sinds 1 juli kan er weer binnen gesport worden bij EindhovenGym. Go and see for yourself. Do you want to train in a great environment? Try EindhovenGym, buy a try-out package at www.EindhovenGym.nl
Lees meer

WAT GEBEURT ER TOCH ALLEMAAL DAAR OP STRIJP-T?

Deze vraag werd vroeger al vaak gesteld. Telkens wordt deze vraag dan beantwoord met nieuwe wapenfeiten, bereikte resultaten en ontwikkelingen door een enthousiaste Boudie Hoogedeure van het Strijp-T ontwikkelteam. Een moment van reflectie.
Lees meer

De glaskathedraal van Strijp-T


EEN ICONISCH GEBOUW, VAN OUDSHER EXPERIMENTEEL VORMGEGEVEN

Gebouw TY (bouwjaar 1956), ook wel de Glaskathedraal genoemd, is ontworpen en in gebruik genomen door Philips als proeffabriek en glaslaboratorium. Samen met het naastgelegen gebouw TZ vormde het jarenlang een ontwikkelingscentrum voor glas.
Nu decennia later worden de transformatieplannen op Strijp-T steeds concreter en ondergaat in navolging van de gebouwen TAQ, TR en TQ ook gebouw TY een volledige metamorfose. Dit alles met respect voor het oorspronkelijke architectonische karakter. Klaar om bedrijven uit de innovatieve High Tech maakindustrie te huisvesten.
Lees meer

EINDHOVEN STAAT NIET STIL, DAT ZIE JE ONDER ANDERE AAN DE GEBIEDSONTWIKKELING VAN STRIJP-T.

Wat voorheen een stukje verborgen stad was, is nu een locatie waar je je als ondernemer graag wilt vestigen. Althans als dat past binnen het model Strijp-T: next step waarin Make-Create-Innovate centraal staat. Want de focus ligt op een selectief ondernemersgezelschap. Niet ieder bedrijf kan zich hier positioneren. “We kijken naar de aard van de bedrijfsactiviteiten. Deze dienen B2B te zijn en gelieerd aan de innoverende, creërende maakindustrie op het gebied van High Tech, Sustainability, Smart Society of Experience,” aldus Boudie Hoogedeure van het ontwikkelteam Strijp-T, met wie we over Strijp-T in gesprek zijn.
Lees meer

Make / Create / Innovate

Eindhoven staat niet stil, dat zie je onder andere aan de gebiedsontwikkeling van Strijp-T. Wat voorheen een stukje verborgen stad was, is nu een locatie waar je je als ondernemer graag wilt vestigen. Althans als dat past binnen het model Strijp-T: next step waarin Make-Create-Innovate centraal staat. Want de focus ligt op een selectief ondernemersgezelschap. Niet ieder bedrijf kan zich hier positioneren. “We kijken naar de aard van de bedrijfsactiviteiten. Deze dienen B2B te zijn en gelieerd aan de Innoverende, creërende maakindustrie op het gebied van High Tech, Sustainability, Smart Society of Experience,” aldus Boudie Hoogedeure van het ontwikkelteam Strijp-T, met wie we over Strijp-T in gesprek zijn.
Lees meer

Onderhoudsbeurt Gloeilampplantsoen

In mei 2019 kocht het ontwikkelteam van Strijp T het Gloeilampplantsoen. Dit om de 'voortuin' te kunnen realiseren die ze altijd al voor ogen had voor hun ontwikkelgebied in Strijp. Voordat het team samen met andere partijen plannen gaat maken over de toekomst van het Gloeilampplantsoen krijgt het terrein eerst een nodige onderhoudsbeurt. In een eerste kennismakingsgesprek met de nieuwe eigenaar hebben we deze onderhoudsmaatregelen met elkaar afgestemd.
Lees meer

Seven Steps To Heaven: indoor farming met een missie

Seven Steps To Heaven, een bedrijf genoemd naar het achtste studioalbum van trompettist Miles Davis, is wereldwijd pionier op het gebied van indoor farming. Hun doel is om meer mensen toegang te geven tot gezond en veilig voedsel waarbij efficiënt wordt omgegaan met energie en water. En zonder gebruik van pesticiden.
Lees meer

Rabo steekt 1 miljard euro in Brainport

abobank Regio Eindhoven gaat 1 miljard euro specifiek beschikbaar stellen voor financiering van bedrijven in Brainport. De bank trekt onder meer 100 miljoen euro uit voor startende en doorgroeiende, innovatieve ondernemingen.
Lees meer

Onthulling kunstwerk Drents Dorp in Eindhoven na jaar lang hard werken

Zo’n 150 bewoners van het Drents Dorp waren zaterdagmiddag aanwezig bij de onthulling van het kunstwerk ‘de Drentslamp’ op de rotonde tussen de Zwaanstraat en de halve Maanstraat. Het kunstwerk -een gloeilamp met gezin- is een blijvende herinnering aan de band tussen Philips en het Drents dorp. Dertig kinderen uit de wijk trokken het bedekkende zeil van het kunstwerk af.
Lees meer

Gloeilampplantsoen Eindhoven verkocht aan eigenaar Strijp-T

Het Gloeilampplantsoen is verkocht aan de Geva BV, de eigenaar van het complex Strijp-T. Daarmee lijkt een einde te komen aan de nu al enkele jaren durende strijd van de gemeente Eindhoven en de Haagse zakenman Atom Zhou. Geva BV gaat nu een plan maken om de het oude padenpatroon met vijver in de vorm van een gloeilamp terug te brengen.
Lees meer

SEVEN STEPS TO HEAVEN: HIGHTECH URBAN FARMS MAKEN LOKAAL VERSE GROENTEN

De boerderij van de toekomst bevindt zich niet meer op het platteland, maar midden in de stad. ‘Urban farming’, of verticale landbouw is een vorm van landbouw waarbij op verschillende lagen, die in een binnenruimte worden geïnstalleerd, voedsel wordt geproduceerd – in een pakhuis, een wolkenkrabber of zelfs een grote container. Seven Steps To Heaven uit Eindhoven, opgericht door Gertjan en Lianne Meeuws, verbouwt verse producten in een hightech verticale boerderij met behulp van LED-lampen in plaats van daglicht, in combinatie met temperatuur- en verdampingsregeling.
Lees meer

GEEN STILSTAANDE AUTO’S: AUTODEEL-STARTUP AMBER VERSTERKT OP STRIJP-T HAAR GROEIPLANNEN

De officiële opening van de nieuwe kantoren van autodeelplatform Amber in het Innovation Powerhouse op Strijp-T was een mooie gelegenheid om nog eens terug te kijken op de successen van het nog maar 21 maanden oude bedrijf. Onder de mijlpalen: een vloot van 140 volledig elektrische BMW i3's voor 2200 actieve gebruikers in negen steden in Nederland, dit alles verzorgd door een team van meer dan 50 medewerkers.
Lees meer

OP STRIJP-T INNOVEREN WE SAMEN IN EN AAN EEN VERANDERENDE WERELD.

De wereld verandert snel. Om te kunnen blijven innoveren en aan te sluiten bij deze veranderende wereld, moeten mensen, organisaties en de manier waarop ze werken echt veranderen. Wanneer organisaties samenwerken en zo hun specifieke krachten worden versterkt (ecosysteem), wordt het verschil gemaakt.
Lees meer

Schitternende muurschildering Gebouw TQ

Karakteristieke, historische panden zijn populair, zowel om in te wonen als om in te werken. Ook als er sprake is van achterstallig onderhoud en een slechte energiebalans, heeft dit vastgoed veel potentie. Dat bewijst een grootschalig renovatieproject in ontwikkelgebied Strijp-T in Eindhoven.
Lees meer

Atelier van Berlo breathes new life into an old Philips building

Although its name comes from the phrase ‘end yards’ due to its location – that section of North Brabant is closer to modern-day Belgium and the German border than it is to the Dutch capital – Eindhoven could as well be called Phoenix: the city that Philips built has risen from the empty carcasses that the electronics corporation left when it moved its global headquarters to Amsterdam in 2001.
Lees meer

Innovation Powerhouse is a creative hub in an Eindhoven power station

The former Philips power plant in Eindhoven has been transformed into an innovation hub by young architect Janne van Berlo, in a renovation that celebrates the building's industrial features.
Rotterdam-based Atelier van Berlo worked with Eindhoven-based studios Eugelink Architectuur and De Bever Architecten to complete Innovation Powerhouse.
It occupies an iconic building that once provided Philips factories with power generated by coal, gas and oil.
Lees meer

Strijp-T in Eindhoven denkt al na over volgende stap

Terwijl er nog hard gebouwd wordt op Strijp-T in Eindhoven, lopen de eerste gebouwen al vol. En denkt ontwikkelmaatschappij Strijp-T van eigenaar GEVA BV uit Best al weer na over de volgende stap: de herontwikkeling van andere gebouwen en mogelijk nieuwbouw verderop op het bedrijventerrein.
Lees meer

Gebouw TQ op Strijp-T in Eindhoven nagenoeg helemaal vol

De verhuur van de gebouwen TQ en TR op Strijp-T in Eindhoven loopt boven verwachting snel. Ze zijn inmiddels voor 85 en 90 procent verhuurd aan 25 bedrijven. Zo'n 500 mensen werken er al in de voormalige Philipsgebouwen tussen de Zwaanstraat en de Achtseweg-Zuid.
Lees meer

Renovatie historische panden vraagt om langetermijnvisie

Karakteristieke, historische panden zijn populair, zowel om in te wonen als om in te werken. Ook als er sprake is van achterstallig onderhoud en een slechte energiebalans, heeft dit vastgoed veel potentie. Dat bewijst een grootschalig renovatieproject in ontwikkelgebied Strijp-T in Eindhoven.
Lees meer

Glasvezel Eindhoven op Strijp-T

Na Strijp-S en Strijp-R maakt nu ook het oude Philips fabrieksterrein Strijp-T een transitie door. Het wordt volledig gerenoveerd tot een hypermodern en inspirerend bedrijventerrein.
Lees meer

Strijp-T is klaar voor de volgende fase

Philips heeft er zijn grootste successen behaald en spin-offs zoals NXP en ASML zijn er ontstaan. Wie goed speurt vindt er misschien de sporen van 's werelds eerste cd of cassettebandje nog terug, of van de röntgenbuizen die er zijn ontwikkeld. Vanaf de eerste stappen had Strijp-T een sterke basis in de hightech maakindustrie en daarmee is het de enige echte geboortegrond van de Brainportregio – en het Brainportconcept. Smurfit/Kappa en Draka trokken er later in, maar met de komst, vorig jaar, van VanBerlo Design is er echt een nieuwe fase begonnen.
Lees meer

Van gesloten Philips fabrieksterrein tot hypermodern open bedrijventerrein

Na Strijp-S en Strijp-R maakt nu ook het oude Philips fabrieksterrein Strijp-T een
transitie door. Het wordt volledig gerenoveerd tot een hypermodern en inspirerend
bedrijventerrein. In het markante TR-gebouw aan de Beukenlaan, bekend van de
twee schoorstenen, word ik rondgeleid door Boudie Hoogedeure en Marc Fitters.
Beide heren maken deel uit van het Strijp-T acquisitieteam.
Lees meer

Innovation Powerhouse in Eindhoven gaat echt paars gloeien

EINDHOVEN - Innovation Powerhouse, de voormalige Energiecentrale op Strijp-T, gaat letterlijk stralen. Op de bovenste verdieping vestigt zich een bedrijf dat aan cityfarming doet, stadslandbouw in een industrieel gebouw met continue paarse verlichting. In het achtergelegen gebouw TQ vestigen zich onder meer 3D-metaalprinter Additive Industries, stadsverwarming Ennatuurlijk en C-Touch(screens).
Lees meer

Straks helemaal tof, nu al voorproeven: East in voormalige energiecentrale

Gaat misschien wel heel erg gaaf worden: er komt een restaurant met deli in de voormalige energiecentrale bij het Strijps Bultje. East gaat eten en drinken uit het Oosten en Westen combineren. Migrantenvrouwen gaan de zaak runnen. Nu, tijdens de Dutch Design Week kun je al een beetje voorproeven.
De energiecentrale op Strijp-T is de laatste maanden omgetoverd van (dus) een energiecentrale naar een plek voor innovatieve ondernemers. Het heet nu Innovation Powerhouse. Op de begane grond vind je al de eerste contouren van East. Tijdens de Dutch Design Week kun je al kennis maken met hapjes en drankjes vanuit het oosten. “Van het Midden-Oosten tot het verre Oosten”, vertelt Jacky van der Starre, de vrouw achter East. “We gaan authentieke smaken van het oosten combineren met die van het westen.”
Lees meer

Ook genoeg te zien op DDW als je niet van design houdt

Stel je voor: je geeft he-le-maal niks om design. Dat zou kunnen. Maar wat moet je dan aan met de Dutch Design Week die tussen 21 en 29 oktober de stad overspoelt? Nou, ook zonder naar de inhoud van exposities te kijken is de DDW meer dan de moeite waard. Je kunt bijvoorbeeld op een paar prachtige locaties komen die normaal niet of moeilijk toegankelijk zijn. Voorbeelden? Te over!
Lees meer

Embassy of Health

During the first World Design Event the Innovation Powerhouse will be transformed into the Embassy of Health. Throughout WDE and DDW, the Innovation Powerhouse will display the exhibition ‘Chronic Health: Designing a Healthy Future’.
Lees meer

Strijp-T gaat door waar S ophoudt

Het oude Philips-fabrieksterrein Strijp-T ondergaat een ingrijpende vernieuwing en wordt duurzamer en groener. De blikvanger, het gebouw TQ, krijgt huurders van velerlei aard.
Lees meer

Van Steenkool naar design

Betonnen pilaren, stolen constructies, een enorme leegte. De energiecentrale op Strijp-T in Eindhoven wordt verbouwd voor innovatieve bedrijven.
Lees meer