In de media

Atelier van Berlo breathes new life into an old Philips building

Although its name comes from the phrase ‘end yards’ due to its location – that section of North Brabant is closer to modern-day Belgium and the German border than it is to the Dutch capital – Eindhoven could as well be called Phoenix: the city that Philips built has risen from the empty carcasses that the electronics corporation left when it moved its global headquarters to Amsterdam in 2001.
Lees meer

Innovation Powerhouse is a creative hub in an Eindhoven power station

The former Philips power plant in Eindhoven has been transformed into an innovation hub by young architect Janne van Berlo, in a renovation that celebrates the building's industrial features.
Rotterdam-based Atelier van Berlo worked with Eindhoven-based studios Eugelink Architectuur and De Bever Architecten to complete Innovation Powerhouse.
It occupies an iconic building that once provided Philips factories with power generated by coal, gas and oil.
Lees meer

Strijp-T in Eindhoven denkt al na over volgende stap

Terwijl er nog hard gebouwd wordt op Strijp-T in Eindhoven, lopen de eerste gebouwen al vol. En denkt ontwikkelmaatschappij Strijp-T van eigenaar GEVA BV uit Best al weer na over de volgende stap: de herontwikkeling van andere gebouwen en mogelijk nieuwbouw verderop op het bedrijventerrein.
Lees meer

Gebouw TQ op Strijp-T in Eindhoven nagenoeg helemaal vol

De verhuur van de gebouwen TQ en TR op Strijp-T in Eindhoven loopt boven verwachting snel. Ze zijn inmiddels voor 85 en 90 procent verhuurd aan 25 bedrijven. Zo'n 500 mensen werken er al in de voormalige Philipsgebouwen tussen de Zwaanstraat en de Achtseweg-Zuid.
Lees meer

'Gebouw TAB kan maakbaak worden'

Gebouw TAB op Strijp-T wordt nieuw leven ingeblazen door de Kragt Groep en partners. De oude golfkartonfabriek kan een maakbaak worden, menen Jeroen en Martijn van Wezel.
Lees meer

Renovatie historische panden vraagt om langetermijnvisie

Karakteristieke, historische panden zijn populair, zowel om in te wonen als om in te werken. Ook als er sprake is van achterstallig onderhoud en een slechte energiebalans, heeft dit vastgoed veel potentie. Dat bewijst een grootschalig renovatieproject in ontwikkelgebied Strijp-T in Eindhoven.
Lees meer

Glasvezel Eindhoven op Strijp-T

Na Strijp-S en Strijp-R maakt nu ook het oude Philips fabrieksterrein Strijp-T een transitie door. Het wordt volledig gerenoveerd tot een hypermodern en inspirerend bedrijventerrein.
Lees meer

Strijp-T is klaar voor de volgende fase

Philips heeft er zijn grootste successen behaald en spin-offs zoals NXP en ASML zijn er ontstaan. Wie goed speurt vindt er misschien de sporen van 's werelds eerste cd of cassettebandje nog terug, of van de röntgenbuizen die er zijn ontwikkeld. Vanaf de eerste stappen had Strijp-T een sterke basis in de hightech maakindustrie en daarmee is het de enige echte geboortegrond van de Brainportregio – en het Brainportconcept. Smurfit/Kappa en Draka trokken er later in, maar met de komst, vorig jaar, van VanBerlo Design is er echt een nieuwe fase begonnen.
Lees meer

Van gesloten Philips fabrieksterrein tot hypermodern open bedrijventerrein

Na Strijp-S en Strijp-R maakt nu ook het oude Philips fabrieksterrein Strijp-T een
transitie door. Het wordt volledig gerenoveerd tot een hypermodern en inspirerend
bedrijventerrein. In het markante TR-gebouw aan de Beukenlaan, bekend van de
twee schoorstenen, word ik rondgeleid door Boudie Hoogedeure en Marc Fitters.
Beide heren maken deel uit van het Strijp-T acquisitieteam.
Lees meer

Innovation Powerhouse in Eindhoven gaat echt paars gloeien

EINDHOVEN - Innovation Powerhouse, de voormalige Energiecentrale op Strijp-T, gaat letterlijk stralen. Op de bovenste verdieping vestigt zich een bedrijf dat aan cityfarming doet, stadslandbouw in een industrieel gebouw met continue paarse verlichting. In het achtergelegen gebouw TQ vestigen zich onder meer 3D-metaalprinter Additive Industries, stadsverwarming Ennatuurlijk en C-Touch(screens).
Lees meer

Straks helemaal tof, nu al voorproeven: East in voormalige energiecentrale

Gaat misschien wel heel erg gaaf worden: er komt een restaurant met deli in de voormalige energiecentrale bij het Strijps Bultje. East gaat eten en drinken uit het Oosten en Westen combineren. Migrantenvrouwen gaan de zaak runnen. Nu, tijdens de Dutch Design Week kun je al een beetje voorproeven.
De energiecentrale op Strijp-T is de laatste maanden omgetoverd van (dus) een energiecentrale naar een plek voor innovatieve ondernemers. Het heet nu Innovation Powerhouse. Op de begane grond vind je al de eerste contouren van East. Tijdens de Dutch Design Week kun je al kennis maken met hapjes en drankjes vanuit het oosten. “Van het Midden-Oosten tot het verre Oosten”, vertelt Jacky van der Starre, de vrouw achter East. “We gaan authentieke smaken van het oosten combineren met die van het westen.”
Lees meer

Ook genoeg te zien op DDW als je niet van design houdt

Stel je voor: je geeft he-le-maal niks om design. Dat zou kunnen. Maar wat moet je dan aan met de Dutch Design Week die tussen 21 en 29 oktober de stad overspoelt? Nou, ook zonder naar de inhoud van exposities te kijken is de DDW meer dan de moeite waard. Je kunt bijvoorbeeld op een paar prachtige locaties komen die normaal niet of moeilijk toegankelijk zijn. Voorbeelden? Te over!
Lees meer

Embassy of Health

During the first World Design Event the Innovation Powerhouse will be transformed into the Embassy of Health. Throughout WDE and DDW, the Innovation Powerhouse will display the exhibition ‘Chronic Health: Designing a Healthy Future’.
Lees meer

Strijp-T gaat door waar S ophoudt

Het oude Philips-fabrieksterrein Strijp-T ondergaat een ingrijpende vernieuwing en wordt duurzamer en groener. De blikvanger, het gebouw TQ, krijgt huurders van velerlei aard.
Lees meer

Van Steenkool naar design

Betonnen pilaren, stolen constructies, een enorme leegte. De energiecentrale op Strijp-T in Eindhoven wordt verbouwd voor innovatieve bedrijven.
Lees meer

Schitternende muurschildering Gebouw TQ

Karakteristieke, historische panden zijn populair, zowel om in te wonen als om in te werken. Ook als er sprake is van achterstallig onderhoud en een slechte energiebalans, heeft dit vastgoed veel potentie. Dat bewijst een grootschalig renovatieproject in ontwikkelgebied Strijp-T in Eindhoven.
Lees meer