Straks helemaal tof, nu al voorproeven: East in voormalige energiecentrale

 

Door Arno de Natris 25 oktober 2017

 

Sneak preview van This is East in de energiecentrale. Foto: indebuurt.nl

 

Gaat misschien wel heel erg gaaf worden: er komt een restaurant met deli in de voormalige energiecentrale bij het Strijps Bultje. East gaat eten en drinken uit het Oosten en Westen combineren. Migrantenvrouwen gaan de zaak runnen. Nu, tijdens de Dutch Design Week kun je al een beetje voorproeven.
De energiecentrale op Strijp-T is de laatste maanden omgetoverd van (dus) een energiecentrale naar een plek voor innovatieve ondernemers. Het heet nu Innovation Powerhouse. Op de begane grond vind je al de eerste contouren van East. Tijdens de Dutch Design Week kun je al kennis maken met hapjes en drankjes vanuit het oosten. "Van het Midden-Oosten tot het verre Oosten", vertelt Jacky van der Starre, de vrouw achter East. "We gaan authentieke smaken van het oosten combineren met die van het westen."

 

Grote plannen

Het is haar plan om in het nieuwe jaar het hele restaurant, de pantry, de deli en de keuken up and running te hebben. Ambities zijn er zeker al: "We zijn van plan een deli bij de ingang van Powehouse te maken, waar iedereen een maaltijd kan halen." En verder is het de bedoeling dat This is East ook catering gaat verzorgen en dat er een groot terras komt voor de voormalige centrale. De zaak moet bovendien straks een sociale werkervaringsplaats worden.

Nu kun je al voor even onder de mooie boeketten genieten van oosterse hapjes of een koffie met een mintchocolaatje, tijdens de DDW. To be continued...en "de eerste aanvraag voor een bruiloft is al binnen."

 

bron.

 

Terug